Posebne tehnologije

EDOF (Extended Depth of Field)

Razširjena globinska ostrina, znana tudi kot zlaganje fokusov, je tehnika digitalne obdelave slik, ki združuje več slik, posnetih na različnih razdaljah ostrenja, da dobimo sliko z večjo globinsko ostrino (DOF) kot katera koli posamezna izvorna slika.

Zlaganje ostrenja je mogoče uporabiti v kateri koli situaciji, kjer imajo posamezne slike zelo plitvo globinsko ostrino.’ (vir: Wikipedia)’Razširjena globinska ostrina, znana tudi kot zlaganje ostrenja, je tehnika digitalne obdelave slik, ki združuje več slik, posnetih na različnih razdalje ostrenja, da dobite končno sliko z večjo globinsko ostrino (DOF) kot katera koli posamezna izvorna slika. Nekateri modeli Dino-Lite ponujajo to posebno tehniko, način zajemanja EDOF lahko posname več slik z različnimi stopnjami ostrenja in jih samodejno zloži v jasno sliko z enim klikom miške. Slike EDOF ohranjajo kakovost slike iz izvirnih slik in jih je mogoče shraniti in si jih ogledati v programski opremi DinoCapture 2.0. Vsi modeli AM4025X, AM48xx, AM49xx, AM7025X, AM79xx in AM739xx vključujejo tehnologijo EDOF.

(*At the moment EDOF only functions under Windows OS)

With EDOF

Without EDOF

With EDR

Without EDR

EDR (Extended Dynamic Range)

EDR je nabor tehnik, ki se uporabljajo pri slikanju in fotografiji za reprodukcijo večjega dinamičnega obsega svetlosti, kot je mogoče z uporabo standardnih digitalnih slikovnih ali fotografskih tehnik.

Slike EDR lahko predstavljajo večji obseg ravni svetlosti, ki jih najdemo v prizorih iz resničnega sveta, od neposredne sončne svetlobe do šibke meglice. To se pogosto doseže z zajemanjem in nato združevanjem različnih osvetlitev iste teme (vir: Wikipedia). EDR (razširjeni dinamični razpon) je orodje za obdelavo slik, ki je izključno za nekatere modele Dino-Lite Edge (DinoCapture 2.0 različica 1.4.8 in novejše). Za površine z velikimi razlikami v svetlosti je lahko orodje za zajem EDR idealno za zajemanje bolj nevtralne slike površine z le nekaj kliki. Način zajema EDR posname 3 slike z različnimi stopnjami osvetlitve (standardno, premalo in preveč osvetljeno) in jih z enim klikom miške samodejno zloži v jasno sliko. Slike EDR lahko shranite in si jih ogledate v programski opremi DinoCapture 2.0.

AMR (Automatic Magnification Reading)

.

Funkcija AMR samodejno zazna in prikaže povečavo mikroskopa Dino-Lite. Povečava je prikazana v programski opremi Dino-Lite in shranjena skupaj z zajeto sliko.
Funkcija AMR poenostavi postopek merjenja in izboljša natančnost merjenja. AMR je priporočljiv, kadar je treba opraviti visoko natančne (umerjanje se opravi ročno) meritve.

FLC (Flexible LED Control)

S funkcijo Flexible LED Control (FLC) je mogoče nadzorovati in prilagajati diode Dino-Lite LED.
LED diode na modelih Dino-Lite s funkcijo FLC so razdeljene v 4 različne kvadrante, ki jih je mogoče ločeno nastaviti. Izbirate lahko med 6 stopnjami osvetlitve. Funkcija FLC je uporabna, ko je treba objekte osvetliti s strani ali kadar potrebujejo določeni deli objekta več ali manj svetlobe.

Polarizing filter/ polarizer

Številni modeli Dino-Lite imajo vgrajen polarizacijski filter.

Polarizator je optični filter, ki polarizira svetlobo, ki prehaja skozenj, kar se uporablja za zmanjšanje odbojev na sijočih predmetih in za izboljšanje kontrasta. Polarizator Dino-Lite je mogoče vklopiti/izklopiti ali ga prilagoditi tako, da nudi popolno ali polovično polarizacijo.Polarizacijski filter je zelo priporočljiv pri delu s sijočimi ali odsevnimi predmeti, kot so kovina, plastika, steklo, nakit ali elektronika, pa tudi za uporabo v dermatologiji za pregled kože ali lasišča.

With Polarizer

Without Polarizer

Standard lighting

Co-axial illumination

Co-axial lightning

Pri koaksialni osvetlitvi je svetloba na osi optične poti in torej osvetljuje le del vzorca, ki ga vidi tudi mikroskop.

Znotraj koaksialnih modelov Dino-Lite je ob strani vgrajena LED. Ta LED osvetli zrcalo, ki deluje kot razdelilnik žarka, ki projicira svetlobo neposredno na vzorec in omogoča, da se oblikovana slika vrne naravnost do senzorja Edge. Najpogosteje uporabljena aplikacija za koaksialno osvetlitev v industriji polprevodnikov so plošče z rezinami za nadzor kakovosti in pregledovanje. Pri standardni svetlobni osvetlitvi strukture in prekrivne strukture niso vse vidne, pri koaksialni osvetlitvi pa bodo te podrobnosti vidne.

Koaksialna osvetlitev se uporablja tudi za: pregled poliranih in kemično obdelanih kovinskih površin, pregled mikročipov, mikroelektronike in številnih drugih površin, ki so videti ravne ali brez kontrasta pri uporabi običajne osvetlitve.